*5-6 adetdomates
*1 su bardağı şeker (arzuya göre ayarlanabilir)
*1 çay kaşığı zencefil
*3-4 tane karanfil
* yarım limon suyu
Ben reçelde kullanmak üzere Bursa domatesi denilen türü kullandım çünkü bu domateslerin suyu daha az oluyor.Domateslerin saplarına gelen kısmında ufak bir delik açıp sıkarak çekirdeklerinin çıkmasını sağladım. Daha sonra domatesleri doğrayıp biraz pişirdim , yumuşayınca blenderdan geçirdim ve diğer malzemeleri ekledim.Kıvamı koyuluncaya kadar pişirdim.
7 comments:
Sevgili Pelin,
Sevinç ve mutlulukla gerçekleştirdim dileğini. İyi ki gelmişim, sayende sesini çok sevdiğim Pavarotti'yi dinlemiş ve anmış oldum. Teşekkürler!
nefıs bır tarıf ellerıne saglık. not aldım bıle.
hayırlı ramazanlar..
harika bir renk bayildim buradada karpuz ve domates receli yapiliyor ama icinde ceri domatesleri butun oluyor ve domateslerin icindede ceviz veya badem :D karpuzunda kabugundan yapiliyor recel burada harika oluyor :d ellerien saglik
Pelin'ciğim,
Çok değişik ve enteresan bir tarif benim için.Sanırım benim gibi düşünen arkadaşlarda çoğunluktadırlar.
Önce tadıp sonra denemek isterim ben bu reçeli..))Hemen haber salayım eşe dosta canım..))
Ellerine sağlık Pelin'ciğim..
Sevgilerle..
merhaba ellerine sağlık reçel çok güzel görünüyor
bloğunu gezerken şivlilikle ilgili yazını gördüm meraklandım konyalımısın yada konyadamı ikamet ediyorsun
ben konyalıyım
beklerim
www.melissa2.blogcu.com
neçok sevindim konyalı birini görünce merkezdemisin ben ilçedeyim görevimiz ilçede
çok ilginç bir tarif tadı nasıl çok merak ettim domates tadımı var acaba
tüm yemeklerini beğendim banada beklerim hoşçakal
www.1976ozdek.blogcu.com
Post a Comment