Sunday, September 30, 2007
CALLA
Karaman yöresine ait bu yemek kuşbaşı et ve patlıcanla yapılıyor.Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli.Bunun için öncelikle bir güveç kabına ihtiyacımız var.Diğer malzemeler ise şöyle:
5-6 adet patlıcan
250g kuzu kuşbaşı (arzuya ve kabın büyüklüğüne göre artırılabilir)
6-7 adet yeşil biber
1 baş ayıklanmış sarmısak
1 adet büyük baş soğan
5-6 adet domates
tereyağı veya sıvıyağ (ben zeytinyağı ekledim.)
Patlıcanlar yarım parmak büyüklüğünde doğranır, 20 dakika tuzlu suda bekletilip acı suları alınır. Bu esnada güveç kabının en altına sırayla etler koyulur, sonra halka halka doğranan soğanlar eklenir.Sırada patlıcanlar vardır, patlıcanlar da koyulduktan sonra aralara sarmısaklar serpiştirilir.Doğranan yeşil biberler koyulur.Domatesler doğranır, resimde görüldüğü gibi üstünü tamamen kaplayacak şekilde domatesler üzerine eklenir.Yarım çay bardağı su, tuz ve yağ koyulur. Güveç kabının üstünü hava kaçırmayacak şekilde alimunyum folyo ile kaplayıp güveç kabınızın varsa kapağını da üstüne örtüyoruz.Bunu yöresel olarak fırına verip orada pişirtiyorlar ama ben ocakta altını iyice kısarak yavaş yavaş birkaç saatte pişiryorum.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
24 comments:
eline sağlık.karnabahar çorbanda değişik geldi bana.hiç içmedim.
seninde kadir gecen mübarekolsun.
canim ellerine saglik kandilini kutlarim
elerine saglik canim kandilini kutlarim
canım ellerine sağlık nefis bir tarif. mutlaka yapacam not aldım.
kadir gecen mübarek olsun. Allah dualarını kabul etsin..
vayy ılgınc ama guzele benzıyor ellerıne saglık ayrıca kandılın mubarek olssun
Pelin'ciğim,
Çok değişik bir yemek olmuş canım.Patlıcanı çok sevdiğim için tam bana göre..Hemen dneyeceğim.Çok teşekkür ederim..))
Kadir gecen mübarek olsun..Tüm duaların ve isteklerin kabul bulsun.Herşey gönlünce olsun..Sevgiler..
Kocaman öpüyorum seni
Kadir geceniz kutlu olsun, iyi haftalar diliyorum...
Sonja
ellerine sağlık çok güzel bir yemek.ben bu yemeği çok severim ama hiç kendim pişirmedim hep annem pişirir.bu arada adının calla olduğunu bilmiyordum.adını basitçe güveç diye bilirdik.
sevgiler,
Elif
Ellerine sağlık..
Mubarek Kadir geceni kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Sevgiler
Merhaba!Bunu fırında yapsak nasıl olur acaba?Çünkü bu tür yemeklerin fırında daha lezzetli olduğunu duymuştum.
sevgili sarimutfak
teşekkür ederim.denersen eminim beğeneceksin.
sevgili nino
teşekkür edrim.
sevgili banu
teşekkür ederim.
sevgili zehra,gül,sonja, nilay,dreamer
teşekkürler
sevgili r.akın
teşekkürler.bence de fırında pişerse daha güzel olur.zaten asıl burada etli pide fırınlarına verilerek pişirilir
Pelin güveçte yapılan her yemeğin tadı ayrıdır zaten. Bneim güvecim yok, en kısa zamanda edinmeliyim. Ellerine sağlık.Canım şimdiden bayramınız mubarek olsun. Sevgilerimle...
bu kadar cok tariflerden sonra benim blogda yemek tarifi verme fikri suya dustu, en iyisi susmak sanirim ;)
Mutlu bayramlar...
iyi bayramlar dilerim.öptüm canım
sevgili Pelin,
Sevdiklerinle birlikte damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, hayırlı ve bereketli bir bayram dilerim.
Kucak dolusu sevgiler
ramazan bayramını kutlarım. hayırlı sevdiklerinizle huzurlu bayram geçirmenizi dilerim.
sevgiler..
Pelinciğim,
ellerine sağlık farklı bir yemek. mutlu bayramlar. sevgiler
merhaba Canım;
mutlu huzulu ve şeker tadında bir bayram diliyorum
sevgiler
bayramlaşmaya geldim canım:)
Sana sevdiklerinle beraber mutlu, sağlıklı bayramlar diliyorum
Sevgilerimle,
bayramlaşmaya geldim canım:)
Sana sevdiklerinle beraber mutlu, sağlıklı bayramlar diliyorum
Sevgilerimle,
Pelinciğim iyi bayramlar diliyorum canım.
Sevgilerimle.
Sevgili Pelin'cigim,
Mutlu bayramlar dilerim.
teşekkür ederim arkadaşlar. ben de hepinizin geçmiş bayramınızı kutluyorum.
Post a Comment