Tuesday, February 19, 2008

muzlu kek

Geçenlerde buzdolabını açtığımda iki tane karamış muz gördüm ve nerdeyse bir çok blogcu arkadaşımız tarafından yapılmış muzlu kekten bir de ben deneyeyim dedim.Pişince içinde konulan aromatikler sayesinde çok hoş bir kokusu vardı. Özellikle muskatı bu tip keklerde bundan sonra hep kullanmaya karar verdim.Muskatın kullanımını Sevgili Nükhet´in tarifinde okumuştum, bu tadı keşfetmemizi sağladığın için teşekkürler, Nükhet.Fakat kekin içinde muz olduğu hiç anlaşılmıyordu; ne bir aroma ne de bir tat... Bence bu keke en çok yakışan meyve elma. Ama tabii ki bu tarif de kararan muzlar için de iyi bir değerlendirme yöntemi. Nükhet´in tarifine buradan ulaşabilirsiniz.Küçük bir not: Ben bu tarifte katı yağ yerine sıvı yağ kullandım.
Afiyet olsun!

2 comments:

zehra said...

yasas�nnnnn
nihayet hafta sonu
mutlu sevgi dolu bir haftasonu sonu sana:)))

Melek* said...

ellerine sağlık