Tuesday, July 3, 2007

KEKİKLİ PİDE



Pazar kahvaltıları için kolay bir alternatif.Bloglarda buna benzer birşeyler okumuştum ama tam bir tarif de aklımda yoktu.Ben de kendime göre birşeyler yaptım.Sabah fırından aldığım hazır ekmek hamurunu zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye elimle ince bir tabaka halinde yaydım.Siz hamuru kendiniz de mayalayabilirsiniz.Diğer bir kapta bolca taze kekik, biber salçası, doğranmış sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp hamurun üzerine sürdüm.200C lik fırında pişirdim.Siz bunu değişik malzemelerle de deneyebilirsiniz.

4 comments:

Anonymous said...

nefıs olmus canım ellerıne saglık..

*Ra said...

Pelinciğim ne iştah açıcı bir pide olmuş o öyle. Hatay taraflarında da yapılır bu tür pideler. Tadı herkes tarafından beğenilir. Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle.

*Ra said...

Pelinciğim, merhabalar tekrar.
Yazılara yazdır ikonu koymayı hiç düşünmemiştim. Aslında güzel fikir, araştırma yapmam gerek. Ama metin editörü de olmalı ki sadece yazı kısmını alsın. Yoksa Eksplorer'in da yazdır ikonu var. Ona yazdır dediğinde ne var ne yok yazdırıyor. İstediğin yeri seçip yazdırma konusunda bence en iyisi şuanki yöntem Pelinciğim. Aslında bunu blogger sağlasa çok daha iyi olur değil mi? Sadece yazıyı çıkaracak bir editör ile bu yapılabilir. Bakalım zamanla olabilir belki de. Ben de Corel Draw da biriktiriyorum genelde tarifleri. sonrasında yazdırıyorum.
Aslında benim bulmak istediğim, resimleri ile sayfa sayfa olacak şekilde tarifleri ekleyip orada saklamak. Öyle bir program çok işimi görecek.
Çenem düştü, sağlıcakla kal canım.
Sevgilerimle.

Anonymous said...

annnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii asssssssssssssdaeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeevmiuyooooooooooooooooooooooooooooooooooooo mustafa