Tuesday, July 31, 2007

KREM KARAMEL


Krem karamelin orjinal tarifi hepinizinde bildiği gibi bol yumurtalıdır. Ama ben o çok yumurtalı tadı sevmediğimden annemin yaptığı bu şekilde yapıyorum ve daha çok seviyorum.

karamel sos için:

1 bardak şeker

muhallebi için :

1 lt süt

1 yumurta

2 çorba kaşığı un

1 portakal kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı nişasta

1 bardaktan 1 parmak eksik şeker

vanilya

1 bardak şeker yakılıp krem karameli yapacağımız kaselere azar azar boşaltılır.Diğer bir kapta un,nişasta,yumurta karıştırılır azar azar süt eklenir, muhallebi kıvamında pişirilir.Şeker,portakal kabuğu ve vanilya eklenip karamelli kaplara boşaltılır.Soğuyunca buzdolabına alınır tercihen buzdolabında bir gece bekletilip ters çevirilerek servis edilir.Buzdolabında bekledikçe karamel iyice çözünüyor; sanırım bu püf noktası.Afiyet olsun.

1 comment:

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!