Tuesday, May 1, 2007

kabaklı krep böreği


Kabak benim en sevdiğim sebze . onunla ne yapılırsa yapılsın çok severek yiyorum.Kabak deyip geçmeyelim bugün tarımda 800 çeşidi bulunuyor ve tüm dünyada tatlısıyla tuzlusuyla sofraları süslüyor.
Bu krepli böreği değişik içlerle de yapabilirsiniz.tavuklu, mantarlı, kıymalı...Ama kabaklı denemenizi tavsiye ederim.
malzemeler:
krep için:
1.5 su bardağı süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 yumurta
tuz
içi:
3 adet rendelenmiş kabak
1 adet rendelenmiş havuç
kuru soğan
dereotu
sıvıyağ
beşamel sos:
1 su bardağı süt
1 kaşık un
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
kaşar peyniri
yapılışı:
öncelikle krepler hazırlanır.krep hamuru sizin de bildiğiniz gibi kepçeyle dökülebilecek koyu boza kıvamında olmalıdır.tarifte verdiğim süt ve un miktarlarında bardak ve kaşık büyüklüklerindeki olası farklılıklardan dolayı bu kıvama ayarlamak üzere ufak eksiltme ve artırmalar yapılabilir. yumurtaları bir kaba alıp çatalla biraz çırpıyoruz. unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. sonra yavaş yavaş sütü ekliyoruz.tuzunu da atıp yağlanmış ve ısıtılmış teflona kepçeyle döküp pişiriyoruz ve bir kenara alıyoruz. arada bir teflon tavamız çok ısındığında ocaktan kaldırıp havada sallayıp serinletiyoruz.böylece krepler daha güzel pişiyorlar.
şimdi de için hazırlayacağız.zetinyağında soğanları kavuruyoruz. rendelenmiş kabak ve havuçları ekleyip sularını çekene kadar pişiriyoruz. beşamal sos için unu yağda hafifiçe kavuruyoruz. sütünü ekleyip topaklanmasına izin vermeden karıştırıyoruz.
krepleri tek tek önümüze alıyoruz. ortalarına içimizden koyuyoruz.karşılıklı kenerlarını bohça gibi katlayıp katlı kenarlar alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. hepsi bitince üstlerine beşamel sosu gezdirip kaşar peynir rendeliyoruz.tercihen üst rafı 170C ye ısıtılmış fırında böreklerimizin üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve hemen sıcak sıcak servis yapıyoruz.
HER HAKKI BLOGLARARASI KABAK TADI PROJESİNE AİTTİR. BU TARİFLE İLGİLİ HİÇBİR MADDİ TALEBİM OLMAYACAKTIR.

8 comments:

Damak Tadı said...

Sevgili Pelin'ciğim,
Tatlım ne kadar şık ve iştah accıcı gözüküyor krepli böreğin.
Bende kabağı çok severim,senin tarifinde tam benlik olmuş canım.O güzel ellerine sağlık,afiyetler olsun tatlım.

Sana ve ailene güzel bir hafta diliyorum.

Sevgiyle kalın..

Unknown said...

bu yemek gerçekten çok güzel gözüküyor.eminim çok vaktini almıştır.sayfanı takip ediyorum.yeni tarifler bekliyorum.hülya

Ceylan said...

Hımmm nefis ! Kabağı ben de çok seviyorum valla ! tatlı tatlı oluyor ya! Bu tarif de pek güzel, nasıl canım çekti şimdi..fakat bu gidişler doğuma 100kilo gireceğim, sırf bu yüzden bir süredir blog gezmeyi bıraktım! O kadar canım çekiyor ki sonra okuduklarımı :))
Sevgiler

Ceylan said...

Hımmm nefis ! Kabağı ben de çok seviyorum valla ! Tatlı tatlı oluyor ya! Bu tarif de pek güzel, nasıl canım çekti şimdi..fakat bu gidişle doğuma 100kilo gireceğim, sırf bu yüzden bir süredir blog gezmeyi bıraktım! O kadar canım çekiyor ki sonra okuduklarımı :))
Sevgiler

Anonymous said...

gercekten mukemmel olmus.bende denedim harika basarilarin devamini diliyorum.yeni tariflerle.ellerine saglik

zehra said...

canim bu yemek gercekten cok mukemmel gorunuyor.zaten ekrana bakarken agzim sulandi ve denedim...cok guzeldi.basarilarinin devamini diliyorum yeni tariflerle.opuyorum.

Anonymous said...

Merhaba Pelin, ziyaretin ve yorumun için teşekkürler. Cevap yazmam baya geç oldu, çok yoğun oldum için ancak yazabildim. Güzel bir bloğun var, yukardaki tariflerde harika, ot yemeklerini her çeşidini severim. Ellerine sağlık hepsi enfes görünüyor. Kendine iyi bak. Sevgiler Nesrin

akdenizkizi.blogspot.com said...

merhabalar,
sitenizin ismini link sayfasından aldım....bütün tariflerinizi gezdim...ellerinize sağlık...