Bu tarifi Ramazanda denemiştim fakat ancak yazabiliyorum.Gazetelerin birinde Sofra Dergisinin bir tarifi olarak yayınlanmıştı. Tarifi yayınlandığı şekille yapmaya çalıştım ama ben bazı düzenlemeler yaparak vereceğim verilen miktarlar tam tutsun diye.Örneğin gerçek tarifte verilen 500 gr tel kadayıf 3 yufka için çok fazla geliyor, 300 gr daha makul bir miktar. Bir de ruloları yaptıktan sonra dilimlerken çok dikkat etmek gerekiyor.Kalın dilimlenirse içi pişmiyor ince dilimlenirken de parçalanıyor.Bu yüzden parçalamadan mümkün olduğunca en ince şekilde dilimlemek gerekiyor.
malzemeler:
6 adet sosis
3 adet yufka
300 gr tel kadayıf
peynir ve maydonoz karışımlı börek içi
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 yumurta
yapılışı:
Su,süt ve yumurta karıştırılarak bir karışım hazırlanır.1 adet yufka masaya serilir. Karışım her tarafına sürülüp bir ucu orta hizaya kadar katlanır.Kadayıflar yufkaya yayılır.Peynirli iç her tarafa serpilir.Sosisler uzunlamasına 2 ye bölünür.Yufkanın ucuna 4 tane sosis yan yana sıralanır. Sosislerin etrafında yufkalar rulo halinde sarılır.Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir.Tüm yufkalara bu işlem yapılır.Karışımdan artan olursa en son üstlerine dökülüp 180C de iyice kızarana dek pişirilir.
7 comments:
Mmmm...
Çok iç açıcı görünüyor doğrusu !
Adaşım ellerine sağlık...
kadayiflari nerde ne zaman kullanacagiz gulum?Ipek
ipekcim,
uyarın için teşekkürler. gerçekten kadayıfı yazmayı unutmuşum. hemen düzelttim.
adı tuaf görünüşüde deneyilim bakalım. AD SEDAR
adı tuaf görünüşüde deneyilim bakalım. AD SEDAR
Görüntü harika! Eminim tadı da nefistir. Ellerinize sağlık!
sebla
Post a Comment