Thursday, October 16, 2008

KADAYIFLI BÖREK


Bu tarifi Ramazanda denemiştim fakat ancak yazabiliyorum.Gazetelerin birinde Sofra Dergisinin bir tarifi olarak yayınlanmıştı. Tarifi yayınlandığı şekille yapmaya çalıştım ama ben bazı düzenlemeler yaparak vereceğim verilen miktarlar tam tutsun diye.Örneğin gerçek tarifte verilen 500 gr tel kadayıf 3 yufka için çok fazla geliyor, 300 gr daha makul bir miktar. Bir de ruloları yaptıktan sonra dilimlerken çok dikkat etmek gerekiyor.Kalın dilimlenirse içi pişmiyor ince dilimlenirken de parçalanıyor.Bu yüzden parçalamadan mümkün olduğunca en ince şekilde dilimlemek gerekiyor.

malzemeler:

6 adet sosis

3 adet yufka

300 gr tel kadayıf

peynir ve maydonoz karışımlı börek içi

1 su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı süt

2 yumurta

yapılışı:

Su,süt ve yumurta karıştırılarak bir karışım hazırlanır.1 adet yufka masaya serilir. Karışım her tarafına sürülüp bir ucu orta hizaya kadar katlanır.Kadayıflar yufkaya yayılır.Peynirli iç her tarafa serpilir.Sosisler uzunlamasına 2 ye bölünür.Yufkanın ucuna 4 tane sosis yan yana sıralanır. Sosislerin etrafında yufkalar rulo halinde sarılır.Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir.Tüm yufkalara bu işlem yapılır.Karışımdan artan olursa en son üstlerine dökülüp 180C de iyice kızarana dek pişirilir.

7 comments:

Burçin'in Denemeleri said...

Mmmm...
Çok iç açıcı görünüyor doğrusu !

pelin said...

Adaşım ellerine sağlık...

Anonymous said...

kadayiflari nerde ne zaman kullanacagiz gulum?Ipek

pelin said...

ipekcim,
uyarın için teşekkürler. gerçekten kadayıfı yazmayı unutmuşum. hemen düzelttim.

Anonymous said...

adı tuaf görünüşüde deneyilim bakalım. AD SEDAR

Anonymous said...

adı tuaf görünüşüde deneyilim bakalım. AD SEDAR

Kirpikteki Gözyaşı said...

Görüntü harika! Eminim tadı da nefistir. Ellerinize sağlık!

sebla