Monday, March 24, 2008
tahinli kurabiye
Her ne kadar kurabiye yemeği gerek çocuklar gerekse ben çok seviyor olsak da kurabiyelerde kullanılan katı yağ miktarı beni kurabiye yapmaktan hep alıkoyar. Bu nedenle sürekli katı yağsız kurabiye tarifleri araştırması içindeyimdedir.
Tahinli kurabiyeleri de birçok blogcu arkadaşımda okumuşluğum var.Bazıları da gerçekten katı yağsız yapmışlar ve güzel olduğunu yazmışlar.Eh, artık ben de durur muyum.Hemen bir deneme yaptım. Sonuç harikaydı. Aynen pastanelerde satılan un kurabiyelerinin tahinlileri gibi oldu.Yapılış ise şöyle:
malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı tahin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
alabildiğine un
süslemek için:
tarçın (pudra şekeri de olabilir)
**not: kabartma tozu, karbonat yok.
Bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Unu azar azar ekliyoruz.Sakın yanılmayın klasik bir kurabiye hamuru olmuyor.Hatta, Allahım bu ne böyle bu nasıl olacak falan diyebilirsiniz içinizden, ama endişelenmeyin.Hamur toplanmıyor, elinizle sıkıştırarak şekil verip tepsiye dizin ve pişirin. Soğuyunca tarçınla süsleyin.Afiyet olsun.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
harika olmuş zaten çok severim görünce canım çekti eline sağlık hayatım
öptüm seni
Çok nefisler,çayın yanına lezzet bombası olabilirler..)Ellerine sağlık canım..
Sevgilerle..
Ayyyyyy Pelinnnciğimmm bilmem mi bu kurabiyelerin enfesssss lezzetini.harika olurlar..tam kışa yönelik bir tarif..yanında da çayy ooooo değmeyin keyfime..
öpüyorum canım kucak dolusu sevgiler ve öpücükler
Post a Comment