Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla bir diyet furyası başladı.Ben de internette sağlıklı atıştırmalıklar araştırmalarım sonucu granola yapmaya karar verdim.Gerçi granolalar pek de light ürünler sayılmazlar, kalorisi epey vardır. Ama az miktarda tüketilirse içeriği dolayısıyla oldukça sağlıklı olduğundan atıştırmak için uygun olabilir.
İçeriğindeki temel malzeme yulaf. Bildiğimiz Eti veya Doğadan gibi markaların müsli için sattıkları yulaf ezmelerinin sade olanlarını kullanıyorum. 3 su bardağı yulaf ezmesi küçük bir tepsi granola için yeterli oluyor. İçine ne istiyorsanız veya evde o an ne varsa koyabilirsiniz. Ben
-1 bardak iri kıyılmış fındık (ceviz, badem, yer fıstığı da olabilirdi)
-1 yemek kaşığı keten tohumu
-1 yemek kaşığı susam
-1/2 bardak ayçekirdeği içi (kabak çekirdeği de olabilir veya hiç koyulmayadabilir.)
-5 yemek kaşığı pekmez (pekmez miktarını biraz azaltıp kuru üzüm, kayısı,incir eklenebilirdi.)
-2 bardak elma rendesi (armut, şeftali vb. meyveler de kullanılabilirdi.)
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
kullandım.
Hepsi karıştırılıp yağlı kağıt serili tepsiye yayılır.Arada bir bakılıp kontrol edilir. 150 C de pişirilir. Soğumadan dilimlenir veya parçalanır.(Her zaman düzgün dilimlere ulaşmak mümkün olmayabilir.)
6 comments:
10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com TÜM ARKADAŞLAR Davetlidir. HayırlıCumalar
Pelin, ellerine sağlık çok güzel bir tarif. Ben de benzerini yapıyorum ama itiraf edeyim bu daha sağlıklı.:)
İlk fırsatta deneyeceğim inşallah.
Harika bir tarif.. Sucluluk hissettirmeyen bir atistirmalik..Yapisi nasil oluyor Pelin? Citir ve kirilgan mi, yoksa esnek-yumusak mi?
ellerine sağlık pelin
sevgilerimle
Merhaba Pelinciğim, ben yokken ziyaretlerini eksik etmemişsin, teşekkür ederim. Granola süper olmuş ellerine sağlık, sevgiler. Nesrin
Ellerinize Sağlık Güzel olmuş, zahmetlerinizin karşılığını inşallah fazlasıyla alırsınız... teşekürrler..
Post a Comment