Wednesday, June 20, 2007

yalancı suşi



Bu tarif Oktay Usta'ya ait.Yakalşık 2 ay önce falan sanırım Sabah gazetesi için hazırladığı yemek kitapçıklarının birinde okumuştum.O günden beri aklımdaydı.Pazarda pazıları görünce hemen denemeye karar verdim.



malzemeler:
1 demet pazı
3-5 tane haşlanmış patates
közlenmiş kırmızı biber sosu (siz kendisini de kullanabilirsiniz)
tuz ,karabiber
yoğurt
sarmısak
zeytinyağı
yapılışı:
pazıların yapraklarını kesip alın.Kaynar suya batırıp çıkararak hafifçe haşlayın.Patatesleri soyup ezin, püre haline gelsin.Tuz ,karabiber ve zeytinyağı ile tatlandıralım.Ben Penguenin hazır közlenmiş kırmızı biber sosunu kullandım.Siz közlenmiş kırmızı biberin kendisini veya hazırlamış olduğunuz böyle bir sosu da kullanabilirsiniz.Haşlanmış pazı yapraklarını kesme tahtası üzerine yayıyoruz.Patates püresini pazı yapraklarının her tarafını kaplayacak şekilde yarım santimetre kalınlıkta yayıyoruz.üstüne kırmızı biber sosunu yayıp rulo halinde sarıyoruz.Yaptığımız bu ruloyu 3-5 santimetre kalınlıkta dilimliyoruz. Yoğurt ve sarmısağı karıştırıp bir kase içinde veya tabağın ortasına dökerek suşilerin sosu anlamında servis yapıyoruz.



5 comments:

Anonymous said...

caım müthıs görunuyor ellerıne saglık..

Unknown said...

Merhaba pelin.
Geçenlerde bir lokantada güveçte mantar yedim ve çok hoşuma gitti. Evde aynısını yapmak istedim.Ama su koyup koymasammı diye tereddütte kaldım. Senin site aklıma geldi geçmişe baktım ama mantar tarifi bulamadım.Bende güvece bütün halinda mantarları dizdim arasına teryağı koydum ve üzerine hellim peyniri rendeledim fırına sürdüm.Su koymadığım halde çok sulandı.Acemi şansıdır güzel oldu.Böyle mantar ve güveçli yaptığun bir yemek varsa tarifini yazarsan sevinirim.Hoşçakal.

pelin said...

banucum
teşekkür ederim.
hülyacım
senin yaptığın tarif çok güzel olmuş.acemi şansı değil sanırım tecrübelerinle doğru tarifi bulmuşsun.
ben de senin yaptığın gibi yapılmış mantarları bir arkadaşımda yemiştim.gerçekten güzeldi.benim şuan aklımda bir tarif yok ama bi düşünüp değişik birşeyler bulayım.sevgiler

Anonymous said...

Sevgili Pelin,
Çok şık ve lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.

Sevgilerimle,

Anonymous said...

merhaba,

çok ama çok lezzetli olduklarına eminim. zaten oktay usta'nın ismi yeter... sen de çok özenmiş çok emek vermişsin belliki. ellerine sağlık..

sevgiler
selin
http://selince.selinozgur.com