Friday, June 15, 2007

çilekli tarifler

çilekli kek:

Bu tarifi ilk defa Devletşahın sitesinde okudum, kendisi kuru çilek ile yapmıştı ama siz taze çilekle de deneyebilirsiniz diyordu.Ben de bu tarifte taze çilek kullandım.Tarifi şöyle idi:

1 su bardağı minik doğranmış veya hafifçe robottan geçirilmiş çilek

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

3 yumurta

1 paket çilekli puding

2 -3 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

Kek bilinen usulde yapılıyor.Önce yumurtalarla şeker çırpılıp diğer malzemeler iyice karıştırılıp pişiriliyor.Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta çilekler pişerken de sulandığı için kek hamuru bilinen usulden oldukça koyu kıvamlı olmalı.Un miktarını ona göre ayarlayın170c ye ısıtılmış fırına verilip 15 dakika sonra 150c ye düşürüp içi iyice pişinceye kadar pişirin.



çilekli puding:

750ml süt

1 kase doğranmış çilek

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı pirinç unu

1 su bardağı şeker

Şeker hariç kuru malzemeleri karıştırın yavaş yavaş sütü ekleyin topaklanmasın.Çilekleri ekleyin ve pişirin .Kaynayınca sütü de ekleyin biraz daha pişirip ocaği kapatın ve kaselere boşaltın.



çilek soslu su muhallebisi:
1 lt. süt
2,5 çay bardağı nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya
sos:
1 kase doğranmış çilek
1 kaşık nişasta
1 çay bardağı şeker
sos için tüm malzemeler pişirilir.ıslak kek kalıbına dökülüp soğuması beklenir.bu arada süt kaynamaya bırakılır.Nişasta az miktar su ile ezilip süte eklenir . Kaynamaya yakın şeker ilave edilir. koyulaşınca çilekli sosun üzerine dökülür.soğuyunca ters çevirilip servis edilir.

No comments: