Baharın müjdecisi olan bu harika meyveyi sevmeyen yoktur herhalde.(alerjisi olanlar sevmeyebilir sanırım)İlk kez 18.yy da Frezier adlı bir Fransız askerin Şili'den dönüşünde tadına doyamadığı bu meyveyi Fransa'ya getirmesi ile dünyaya yayılmış olan çileğin şu an dünyada 600 çeşidi bulunmaktaymış.Ülkemizde ise 6 çeşidi yetişiyor:frenk çileği, sera çileği, arnavutköy çileği, bursa çileği, ereğli osmanlı çileği ve yabani çilek .Bol C vitamini içeriyor ve bir antioksidan deposu olan çileğin bağışıklık sistemini güçlendirip kansere karşı koruyucu özelliği var.Bu çok faydalı meyveyi mevsimi içinde bol bol tüketmeliyiz.Yalnız hepinizin de bildiği gibi buzdolabında çok fazla saklamıyoruz bunun için de çilek satın alırken canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları seçip saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kapta buzdolabında saklarsak ömrünü uzatmış oluruz.Son zamanlarda her hafta çilekli tarifler denedim hepsi de çok güzel oldu.Şimdi resimlerini yayınlıyorum, yakında da tarifleri gelecek.
2 comments:
Pelinciğim ne hoş duruyor kekin. Tarifini sabırsızlıkla bekliyorum canım.
Sevgiler.
evet tarifini bende merak ediyorum bu kekin. güzel gözüküyor...
Post a Comment