Friday, April 13, 2007

kabak dolması




Kabak benim en sevdiğim sebze.resimde gördüğünüz kabakları eşim karaman a gitmişti , oradan getirmiş.ben kabağın bu çeşidini ilk defa görüyorum .ama görür görmez de bayıldım .başka bir ismi var mı bilmiyorum ama ben tombul kabak diyorum bunlara.
bu güzel şeklini kullanarak dolma yapılabileceğini düşündüm. gerçekten de tadının yanısıra tabakta sunumu da harika oldu.fotoğraf çekme yeteneğim henüz fazla gelişemediği için ancak sizlere böyle fotoğraflıyabildim.
kabak dolmasının tarifi ise şöyle:
malzemeler:
10 adet tombul kabak
250gr kıyma
1 -1.5 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
tuz
yapılışı:
kabaklar yıkandıktan sonra sap kısmının altından dolmalara kapak olabilecek kadar bir kısmı kesilir. ayrıca ben görüntü açısından sapını kesmek istemedim fakat tüylü olduğu için çevresinden bıçakla soydum. daha sonra kabakların içi bir bıçak ve çay kaşığı yardımıyla oyulur. soğan ve dereotu doğranır, diğer bahsi geçen malzemelerle iyice karıştırılır . dereotu bence kabak dolması için bir olmazsa olmazdır.kabakların içi bu malzemelerle doldurulup kapakları kapatılır.tencerede yğ ile salça kavrulur. üzerine kabaklar dizilir. bir miktar su ilavesi ile kısık ateşte pişirilir.

1 comment:

Filiz Azyer said...

:) Pelin Hanım Tombul Kabakların diğer ismi ( Girit Kabağı ) Güzel Tarif elinize sağlık