bu patatesi et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak denemenizi tavsiye ederim.ben bunu 7-8 yıl önce aldığım BEKO nun dünya yemekleri kitabından öğrendim fakat tarifte kendimce bazı değişiklikler yaptım.size kendi yaptığım şekilde yazacağım.
malzemeler:
3 adet orta boy patates
3 diş sarmısak
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
karabiber
tuz
yapılışı:
patatesler ince halkalar halinde doğranır. yağlanmış fırın kabına bir sıra dizilir.üzerine tuz ve karabiber serpilir sarmısakların bir kısmı doğranır.süt ve un karıştırılır, kaşıkla patateslerin üzerine bir kısmı dökülür.patatesler bitene kadar bu işleme kat kat devam edilir. en üste kaşar peynir serpilip fırına verilir.(fotoğraftaki benim patatesimde koymayı unutmuşum) süt miktarı patateslerle yaklaşık aynı seviyede olmalıdır. tarifteki miktar az gelirse sonradan biraz daha eklenebilir.
2 comments:
Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.....
Selam ve sevgilerimle...
İadeyi ziyaretine geldim.
Yeni bir site henüz. Hayırlı olsun. Patetesi sütlü olarak fırında pişirme çok ilginç geldi. Patetes hastası biri olan bana güzel bir seçenek. Elinize sağlık.
Sevgilerimle.
Post a Comment