Tuesday, December 4, 2007

cesur fırıncılar-2 süper bol çikolatalı pasta




Cesur fırıncılar etkinliğimizin ikinci tarifini bu hafta yayınlıyoruz.

Bu pastanın tadı harika oldu, çikolata tadı gerçekten güzeldi. dikdörtgen kalıpta yapmaya karar vermiştim ama çıkartırken nasıl olduğunu anlayamadım parçalandı ve şekil gördüğünüz gibi oldu.kremayı da spatula ile bahsedildiği gibi dairesel hareketlerle şekil vererek süremedim.malzeme içeriğinde de çok fazla katı yağ ve krema olduğundan favorimlerim arasına alacağım bir tarif olduğunu söyleyemem.

işte orjinal tarif:

Süper bol çikolatalı pastanın malzeme listesi;
115 gr çikolata
275 ml süt
200 gr kahverengi şeker
1 adet yumurta sarısı
260 gr un
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çaykaşığı tuz
140 gr tereyağ
260 gr şeker
3 adet yumurta
vanilya
Üzeri ve katların arası için;
225 gr çikolata
1/4 çaykaşığı tuz
175 ml krema-
Fırını 180 C ye ısıtın.-Bir tencereye sıcak su koyun ve üzerine ısıya dayanıklı bir kabı yerleştirin.-115 gr çikolata,sütün 1/3 ü,kahverengi şeker ve yumurta sarısını ekleyip karıştırarak yoğun bir kıvama ulaşıp sos kalınlaşıncaya kadar pişirin.Sıcak suyun üzerinden kabınız alıp bir kenarda bekletin.-Unu,karbonatı,vanilyayı ve tuzu bir kaba eleyin.-Başka bir kabın içinde tereyağı ve şekeri kremalaşıncaya kadar çırpın.-Yumurtaları sırasıyla ve her seferinde bir tanesini ekleyerek karışıma ekleyin.-Unlu karışımın yarısını sıvı karışıma ekleyin ve düşük devride çırpmaya devam ederken sütün kalanını yavaş yavaş boşaltın.Sonra unun kalan kısmını ekleyin.-Çikolatalı karışımı da ekleyip karıştırın.-Önceden yağ sürüp hazırladığınız 20 cm çapındaki iki yuvarlak kalıba karışımı boşaltın.-35-40 dk pişirin.-Kekleri kalıptan çıkarın ve tamamen soğutun.Üzerini kaplamak için;-Sıcak suyun üzerine oturtulmuş ısıya dayanıklı bir cam kabın içinde 225 gr çikolatayı eritin.-Kabı suyun üzerinden alın.İçine tuzu ve kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın.-Sürülebilir duruma gelen kremanın 1/3 ünü bir bıçak ile birinci kekin üzerine sürün.-Üzerine ikinci keki kapatın.Kalan kremayı kekin üzerine ve yanlarına bıçak veya spatula ile sürün.Spatula ile dairesel hareketler yaparak üst kremasını süsleyin.

4 comments:

DREAMER Elif GÜNEŞ said...

Merhaba pelin,
anlaşılan ikimiz de aynı sorunlarla karşılaşmışız :)Umarım sorunlarımıza çözüm getirebilen biri bir yorum yazar da öğreniriz yolunu.
Sahi oylamaya yanlış hatırlamıyorsam 6 kişi katılmıştı.4kişi nerede acaba?
Önümüzdeki ayın tarif seçme sırası sende pelin'cim .

selamlar,
Elif

sevdamavisi said...

ellerine sağlık çikolatalı tatlar çok güze oluyor. cesur fırıncılık nedir pek anlayamadım ama özel bir etkinlik sanırım. ilk defa duydum ve ilginç geldi. sevgiler

ss said...

SÜTLAÇ GÜNÜNE BUYURUN BAYANLAR DEĞİŞİK TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Her kadın sütlaç yapar ama herkesin tarifi kendine özeldir biz birlikte sütlaçın sırrını çözelim ve tabiki agız tadımıza en uygunu bulalım istiyorum.hadi varmısınız.

iletisim adresimiz
skosehan@mynet.com


DUYAN DUYMAYANA HABER VERSIN

ss said...

SÜTLAÇ GÜNÜNE BUYURUN BAYANLAR DEĞİŞİK TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Her kadın sütlaç yapar ama herkesin tarifi kendine özeldir biz birlikte sütlaçın sırrını çözelim ve tabiki agız tadımıza en uygunu bulalım istiyorum.hadi varmısınız.

iletisim adresimiz
skosehan@mynet.com


DUYAN DUYMAYANA HABER VERSIN