Monday, October 1, 2007

fırında sütlaç

Sonunda istediğim kıvamda fırın sütlaç tarifini buldum ve hem sizlerle paylaşmak hem de arşivimde bulunmasını istediğim için buraya ekliyorum.
malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
damla sakızı
yapılışı:
Öncelikle pirinç suda iyice haşlanıp suyu süzülür.1 lt sütün birmiktarı ile nişasta ezilir geriye kalan tencereye alınır ve kaynatılır.Kaynayınca içine pirinçler atılıp 3-5 dakika pişirilir ve nişasta eklenip bir miktar pişirilip kıvam alması sağlanır.En son şeker ve damla sakızı eklenir.Isıya dayanıklı fırın kaplarına koyulur.Sütlaçtan iki kepçe bir kaba ayrılr hafif ılıyınca yumurta sarısı eklenip karıştırılır ve sütlaç kaplarının üstüne palaştırılır. İçi su dolu bir tepside fırına verilir ve üstü kızarana dek pişirilir.

6 comments:

Melek* said...

tatlı manyağı biri olarak çok güzel buldum sütlaçlarınızı bilgisayar ekranından elimi uzatıp alıcakmışım gibi hissettim bir ara dur melek ne yapıyorsun dedim yarın aynı tarifi sende uygula ye dedim:))şaka bir yana çok güzeller ellerinize sağlık
not:blogunuzdaki müzik çok hoşuma gidiyor hatta tlfonumdada bu yüklü eşimde bloguma bu müziği koymamı söylüyor çok zevklisiniz müzik konusunda veya hissettiklerimiz aynı
saygılar

Damak Tadı said...

Pelin'ciğim sütlaç sevmeme rağmen çok nefis görünüyorlar.Üzerlerinin o kızarmış tabakalarını yemeye asla hayır diyemem..)))Ellerine sağlık canım.

Sevgilerle

Unknown said...

merhaba pelincim, hiç fırında yapmamıştım sütlaç. anlatımın zor olmadığını gösteriyor. gayette nefis görünüyor. fırın kaç derece olacak yazarsan bende hemmencecik denerim ;-)

Kitchen Sweet Kitchen said...

Ne kadar güzel kızarmışlar.Ellerine sağlık.

pelin said...

sevgili m.akın,gül,kitchensweetkitchen
teşekkürler.
sevgili yeşil kivi
200C fırında üste yakın rafta pişirdim yazmayı unutmuşum canım.

NiNo said...

ellerine saglik canimcim pek guzel