Thursday, June 2, 2011

Üstü Ceviz Kıtırlı Tarçınlı Kek

Bu kekin tarifini  http://www.amateurgourmet.com/  sitesinde okuyunca denmeye değer olabileceğini düşündüm. Tarifi kopyaladım ve kendimce miktarlarda biraz azaltma yaparak düzenledim. Ben kendi yaptığım şekliyle yayınlamak istiyorum.
 Üst Malzeme:1/2 su bardağı un
                      1/2 su bardağı şeker
                      1/2 su bardağı ceviz
                      1/2 çay kaşığı tuz
                      3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ

Ara Malzeme:
1/4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın
       
Kek:            2 su bardağı un
                   125 gr margarin veya tereyağ
                   1 su bardağı şeker
                   3 yemek kaşığı şeker
                  1 su bardağı süzme yoğurt
                  1 paket kabartma tozu
                  1 çay kaşığı karbonat
                  vanilya
                  1/2 çay kaşığı tuz               

         Kekimizi yapmaya üst kısmını hazırlayarak başlıyoruz. Üstü için verilen malzemleri yağ hariç robota ekliyoruz. Cevizler ufalıncaya kadar çekiyoruz. Daha sonra yağı ekleyip kısaca karışmalarını sağlıyoruz.
bu hazırladığımız karışımı keki fırına vermeden önce üstüne ekleyeceğiz, bu yüzden bir kenarda bekletiyoruz. Ara malzemeyi de uygun bir kaba alıp karıştırıyor ve bekletiyoruz.              
               


Kekimizi yapmaya başlıyoruz.Çırpma kabına yağı alıp ipeksi bir kıvam alana dek mikserle çırpıyoruz. Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. Son olarak süzme yoğurt ve vanilyayı atıp iyice karışana dek çırpıyoruz. Kek malzemelerinde verilen kalan kuru malzemeleri  bir kapta karıştırıyoruz. Çırpma kabımızdaki karışıma  3 seferde olmak üzere azar azar kuru karışımdan ekleyip karıştırıyoruz, gereğinden fazla karıştırmamaya özen gösteriyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Kek hamurunun üçte birini kalıba döküyoruz. Ara malzemenin yarısını üstüne serpiyoruz. Kek hamurunun üçte birini daha ekleyip ara malzemeyi koyuyoruz. Son kek hamurunu da ekliyoruz. Üst kıtırı için hazılradığımız ilk karışımı hamurun üstüne yayıyoruz.



Kekimizi 170 C de pişiriyoruz. Temiz bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarıyoruz.






11 comments:

Berceste said...

Cooook istah acici gorunuyor, ben de istiyorum bir dilim lutfen :) Bana da, bana da... Bahce yorgunlugu 3 gundur gecmedi, o yuzden usengecim de (annem duysa her daim derdi simdi :P)kek yaninda cay ooooh mis gibi...

Yalniz ben cok kilimdir :( Silikon kap degil de cam/metal tercih ederim hep. GDO, mikrodalga, BPA, silikon, margarin... liste boyle uzar gider... Bunlari duydugum, gordugum yerde kacarim :(

pelin said...

Berceste,
silikon konusunda ben de endişeliyim ama zararı ile ilgili birşeye rastlamadım. sen de bununla ilgili bilgiler var mı?

Berceste said...

Bir kimya muhendisi olarak cam disinda hicbir kaba guvenmem! Cama hidroflorik asid haric hicbir kimyasal etki etmez. Celik hakkinda bile konusulanlar var... Ama gene de mutfagimda cam ve celik var bol miktarda. Digerleri cop! Silikon sonucta polimer bir madde. Yeni ve cok fazla taninmiyor. Mutfaklarimizda boy gostermeye baslamasi 10 yili bile bulmadi. DDT'yi en zararsiz gosterenler onu nasil tanitiyorlar bakmali... Elimde su an icin veri yok cunku arastirmadim. Arastirip geri donerim. Sevgiyle...

Berceste said...

Minicik bir Google sorgulamasi yaptim, zararlari anlatilmamis ama su http://preventdisease.com/news/09/070809_silicone.shtml sitede de dedigi gibi, benim de yazdigim gibi, yeni birsey ve ne yarari, ne de zarari belli degil. Gene ayni seyi soyleyecegim. DDT de zamaninda sorun yok denilenlerdendi. Simdi zararlari cikiyor ortaya... Oyle ki, filmlerde DDT yapilirken tarlalarda kosturan cocuklari bile gordum, simdi onlar ne halde dusunmek bile istemiyorum. O sebeple boyle seylerden kacinmak gerektigine ve reklamini yapmamak gerektigine inaniyorum. Sevgiyle...

pelin said...

çok teşekkürler

Sibel said...

Sevgili Pelin, sitemi bir süre önce http://www.sibelinkahvesi.com adresine taşıdım; ancak senin linklerinde http://www.sibelinkahvesi.blogspot.com olarak kalmış. Rica etsem düzeltir misin? Çok teşekkürler, sevgiler...

cincinsfikirli said...

çoook güzel şeyler yapmışsın, ben de deneyeceğim, ellerine sağlık,sevgiler..

Anonymous said...

Ilk olarak arkadasim yapmisti cok begenildi ve Ben de denemeye karar verdim.sonuc mu? mukemmelll.....
Tesekkurler pelininmutfagi

Endüstriyel Mutfak said...

Çok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...

Anonymous said...

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks

En İyi Yemek Siteleri said...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri