Thursday, February 24, 2011

kalbura basti



Biliyorum şekil kalburabastı şekli değil çünkü o şekli oluşturacak kalburum yoktu Siz şeklini klasik şekilde kalbura bastırarak yapabilirsiniz. Hamurunun kıtırlığı tam ayarında .Eminim çok beğeneceksiniz.
Çok sevdiğim ve kendisi gerçekten de çok becerikli olan bir ablamın tarifi. 
Hamur:
1 yumurta
1 su bardağı   sıvıyağ ve eritilmiş katı yağ karışımı (ben tereyağı kullandım)
1 su bardağı su
1çimdik tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un

İç:
ceviz ve tarçın ( tarçın isteğe bağlı koyulmayabilir)

Şerbet:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı: Öncelikli şerbet malzemelerini bir tenceye alıp kaynatıyoruz. 5 dakika kaynayınca altını kapatıp soğuması için bir kenara koyuyoruz.
Daha sonra hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük bezeler yapıyoruz. üstten bastırıp düzleştiriyoruz ve iç harcını koyup kapatıyoruz. Kenarlardan ve üstten bastırarak oval bir şekil veriyouz. Bundan sonra ister kalbura bastırarak ister benim gibi çatalla bastırarak desen oluştarabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye dizip 170 C de pişiriyoruz. İyice pişmeli altın sarısı renk almalı yoksa hamur oluyor. Piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika soluklandırıyoruz ve soğumuşşerbeti döküp içine iyice çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.




5 comments:

Sxe said...

Çok sevdiğim birşeydi, yapmaya başlayacağım hemen teşekkürler. Omur34

Anonymous said...

annem rendenin genis disli yerine yayardi yumurta buyuklugunde bir parcayi orda ustuyne cevizli harci koyar ve yuvarlayarak tepsiye alirdi izler icin ayriyetten ugrasmasina gerek kalmazdi. Tarif icin cok tesekkurler

Anonymous said...

Iyi bir baslangic

Anonymous said...

pelin kim

tatlı tarifleri said...

Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.