Tuesday, September 21, 2010

ISPANAKLI PASTA


                Bu pastayı oğlumun arkadaşları için   4-5 ay önce yapmıştım. Klasik bir ıspanaklı kek ama ben yeşil olmasının futbol sahası görüntüsü oluşturmak için iyi bir fikir olduğunu düşünerek  bu  keki tercih ettim. Saha çizgilerini oluştururken oldukça zorlandım zaten pek de düzgün olmadılar ama yine de çocuklar beğendi. Ben büyük bir dikdörtgen borcama yaptım, normal boyutlar
için tarif miktarını biraz azaltmak gerekebilir.
malzemeler:
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı ıspanak püresi (robottan geçirilmiş ve suyu sıkılmış)
kabartma tozu
vanilya
un
dr.oetker limon aroması
 Kek pişince üstünde eğik yerleri kesip düzelttim ve ikiye böldüm. Arasına koyu kıvamlı hazırladığım hazır vanilyalı puding sürüp üst üste koydum. Üzerine de krem şanti sürüp üstünden kesip çıkarttığım kek parçalarını rendeleyerek kremanın üstünü kapladım.Böylelikle kek hazır oldu üstünü süsledim.


5 comments:

misketlimonu said...

Çok güzel olmuş ve futbol sahası olduğu gayet belli. Şu ıspanaklı pastayı bir ben denemedim sanki kokacak gibi geliyor. Ellerine sağlık Pelin'cim.

pelince said...

Adaşım futbol sahası için harika bir fikir,ellerine sağlık..Özlemişim,senin senin duymak iyi geldi... çok özletme kendini...

Sevgiler..

dökme demir tava said...

budur yaa süper olmuş :)

Tülay Çulha Sarı said...

Sadece çocukların değil, o hiç büyümeyen bütün beyfendilerin kalbine gider bu pasta:) Elinize sağlık:)

Berceste said...

Harika gorunuyor :) Cim saha :)

Limon aromasi yerine de pudra sekeri icinde limon kabugu bekletmeyi denediniz mi diye soracagim... Benim sekerli vanilya ile ilgili bir yazim vardi. Sonradan gordum ki, pudra sekerinin icine istediginiz aromayi vermek icin istediginiz seyden bir parca yetiyor. Baharatli kek icin baharat karisimli pudra sekeri mesela, limon icin misket limonu kabugu mesela...

Hazir misket limonu demisken... Ispanak cig de olsa hicbir sekilde koku vermiyor, nedendir bilmem, belki icine katilan vanilya, limon vs baskiliyordur. Tadi da nefis oluyor, mutlaka denemelisin...