Wednesday, June 11, 2008

FALAFEL


Falafel, Arap mutfağından denediğim ilk tariftir diyebilirim.O günden beridir de severek tüketiyoruz. Besin içeriği açısından başlıbaşına bir yemek olabilmesine rağmen meze olarak da sofralarınızda bir fark yaratabilirsiniz.

İnternete şöyle bir bakarsanız farklı tarifler olduğunu görürsünüz. Ben elimde birikmiş oldukça fazla kuru bakla olduğundan bunları da kullanmak için şu sıralar Hanife´nin tarifini kullanıyorum. Siz isterseniz sadece nohut kullanabilirsiniz.Dikkati çeken ayrı bir husus da nohut ve baklaların haşlanmadan sadece ıslatılarak kullanılması. Mutfak robotunda ezerken biraz uzun süre tutulursa pürüzsüz bir hamur elde ediliyor.

2 su bardagi kuru bakla (24 saat oncesinden islatilmis olmali)

- 1 su bardagi nohut (24 saat oncesinden islatimis olmali)

- 1/2 demet maydonoz-

2 dis sarimsak

- 2 sogan

- 5 corba kasigi un

- 1/2 tatli kasigi kimyon ve tarcin

- 1 tatli kasigi kisnis(ben taze bulamadığım için kişniş tohumlarını döverek kullandım)

- 1 corba kasigi tuz

- 1/2 poset kabartma tozu

- 2 tatli kasigi karbonat(ıslatma suyu için)

- Bakla ve nohutlari bir gun oncesinden ayri kaplarda, karbonat ekleyerek suda bekletin. Ertesi gun iyice yikayarak, mikserden gecirin. Diger malzemeyi ekleyin ve robottan gecirmeye devam edin. Elde edeceginiz koyu kivamli hamuru üstünü örterek buzdolabinda bekletin. Hamur fazla yumusaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kofteleri kizgin az yagda kizartin.

2 comments:

zehra said...

cok guzel bır yemektır severım kendısını :)
ellerıne saglık cok guzel gorunuyor
_________
mutlu guzel saglık ve ask dolu bır hafta sonu dılıyorum
kendınıze ıyı bakın efendım :))))

zehra said...

mutlu başarı dolu sevgi dolu bir hafta diliyorum