Sunday, April 20, 2008

YENİ NESİL AŞÇILAR-1

Bu etkinlik için yapmayı planladığım tarifi bir kitapta okumuştum ama nerde olduğunu tam hatırlamıyorum.Uzun zamandır aklımdaydı ve bu etkinlik için yapmak istedim.Yemeğimiz Çin usulü sebze sote. Bunun için gerekli en önemli malzeme bir wok tava.Sebzeler sırayla (mantar, soğan, brokoli) kızgın ateşte hızlı hızlı tavayı sallayarak karıştırılıyor ve pişirliyor. En son baharatlar ve soya sosu ekleniyor.
malzemeler:
doğranmış brokoli
doğranmış mantar
doğranmış soğan
tuz
kimyon
zencefil
zerdeçal
soya sosu

Bizim damak tadımıza pek uymadı. Sanırım ben pişmiş brokoli tadını pek sevmiyorum. Fakat et yemeklerinin falan yanında sunumunun oldukça hoş olacağını düşünüyorum.

5 comments:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.

DREAMER Elif GÜNEŞ said...

Merhaba pelincim,
ellerine sağlık ,değişik ve pratik bir sebze olmuş.dediğin gibi etin yanında servis yapmaya daha uygun görünüyor.
selamlar,

banu kırmızıgül said...

nefis görunuyor canım ellerine sağlık sevgiler..

NiNo said...

ellerine saglik canimcim

Berceste said...

Aman soya ve soyadan mamul yiyeceklerden kaçın! Aman!

Ben İngiltere'de yaşadığım dönem çok yapardım bunu. Susam yağı ile güzel oluyor ama zeytinyağından vazgeçemezdim gene de :) Yalnız yanında mutlaka noodle da olurdu. Onsuz çok yavan kalır.