Monday, January 28, 2008
MEYVELİ İRMİK TATLISI
Hafta sonu arkadaşıma gelecek misafirleri için yaptım bu tatlıyı.Hem pratik hem de hafif.
Ama bu kez yaparken bazı aksaklıklar oldu.Büyük bir borcamda yaptığım için üstüne bir paket jölenin yetmeyeceğini düşündüm ve evde portakallı ve muzlu jöle vardı ikisini karıştırıp döktüm.Ama gördüğünüz gibi ikisi karışınca birbirini çöktürdü sanki ve jölenin o parlak görünüşünü elde edemedim.Hem de sabaha kadar buzdolabında beklettiğimde dahi tam sertleşmemişti.Siz siz olun sakın iki farklı jöleyi karıştırmayın. Ama tadı ve aroması çok güzel oldu.
malzemeler:
1 lt süt
11 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker (arzuya göre ayarlanabilir.)
vanilya
1 kaşık margarin (eklenmesi şart değil)
süsleme:
ince dilimlenmiş meyveler
1 paket jöle
Yapılışı:
Süt ve irmik bir tencereye alınıp pişirilir içine şeker,vanilya ve margarin eklenip eklediklerimiz eriyip karışıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Ocağın altı kapatılıp ıslatılmış borcama tatlı dökülür.İyice soğuması beklenir. Meyve dilimleri üzerine dizilir.Paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan jöle üzerine dökülüp soğutulur.Buzdolabına kaldırılır.2-3 saat tercihen bir gece buzdolabında jölenin sertleşmesi beklenir.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Sevgili Pelin'ciğim,
Görüntü muhteşem..Süslemeler çok şı..Tadını sormama gerek yok eminim çok nefis olmuştur..Ellerine sağlık..Sevgiler.
ne güzel olmuş ellerin dert görmesin fdaha dün yoktu ne zaman koydfun kaşla göz arası:)
çok güzel görünüyor hem de çok renkli ellerine sağlık,
bu ayın anketinde iki seçenk te aynı sayıda oy aldı :)sen oy kullandın mı?
selamlar,
Elif
Eline sağlık Pelin. Biz de tadını düşünürüz, varsın jölesi parlamasın.:)
Selamlar...
değişik bir tarif...deneyeceğim...
Post a Comment