Sunday, November 4, 2007

guacamole sos


Guacamole sos bizim bildiğimiz anlamda bir sos olmaktan öte daha çok salata tadında.Daha önce tarifini verdiğim bir meksika yemeği olan chili nin yanında yeniyor ama bence her türlü et yemeğinin yanında yenilebilir. Chili gibi bunun tarifini de sevgili uzak köşe den aldım.Kendidi avokadoları ezerek yapmış. bense minik minik doğradım.

malzemeler.

1 adet avokado

1 domates

1 salatalık

1 küçük soğan

maydonoz

tuz,limon,zeytinyağı.kimyon

mısır cipsi

Avokadolar ortadan ikiye bölünüyor.Ortadaki çekirdeğine yere paralele olarak bıçağı saplıyoruz ve çevirerek çekirdeği çıkarıyoruz. Kabuğunu soyup veya içini kaşıkla oyup alarak çıkartıyoruz.Minik minik doğrayıp diğer doğranmış malzemelerle kariştirıyoruz.tuz, limon, zeytinyağını ekleyip mısır cipsi ile servis ediyoruz.

11 comments:

Melek* said...

selamlar bu tarifi verdiğiniz için teşekkür ederizde biz buralarda avokadoyu nerden bulucaz:)))ellerine sağlık
hayırlı geceler

NiNo said...

ellerine saglik canimcim

ufukmutfakta said...

Pelin tarifin çok güzel ellerine sağlık. Bana sorduğun kurabiyeler ile ilgili soruya cevap yazmakta geciktimş lütfen kusura bakma çok yoğun bir hafat geçirdim. Ancak şimdi yanıtlayabiliyorum. Kurabiyelerde şeker hamuru ve icing kullandım. Bunlarla ilgili olarak sayfamda tariflerede yer verdim. Bu tariflere ilişkin linklerimi burayayazacağım umarım sana faydası olur.
1) http://ufukmutfakta.blogspot.com/2007/11/ayem-e-kurabiyeler.html
2)http://ufukmutfakta.blogspot.com/2007/01/yilbai-kurabiyelerim.html
şeker hamuru ve icing durdukça sertleşirler ama bu sertlik yerken rahatsızlık vermez. Üstelik tattada büyük bir değişiklik olmaz. sadece şekeri oldukları için biraz daha tatlı olabilirler. Bunun için kurabiyelere koyacağın şeker miktarını çok az azaltabilirisn. Yada nasıl olsa çocuklar tatlı sever dersen hiç değiştirme. karar senin. Kolay gelsin.

Anonymous said...

eline sağlık canım.sos çok değişik .denemek isterim

Unknown said...

Pelin,
Merhaba oncelikle.GEcikmelide olsa selam vereyim istedim.Hemde sayfani ekledim linklerime.Sayfa acilis muzigin ne guzel oyle.Beni yillar oncesine goturdu.

Damak Tadı said...

Pelin'ciğim tarifin çok değişik ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık canım.

Sevgilerle

banu kırmızıgül said...

canım ellerıne saglık. nasıl lezzetlıdır. cok severım...

Anonymous said...

Merhaba
Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.
Aşağıda linkte elma dilim patatesin tarifini bulabilirsiniz.
Siz dilerseniz farklı baharatlarla tadlandırabilirsiniz.
Sevgiler
Mine
http://minemutfakta.blogcu.com/1157004/

Leziz Sofralar said...

Canim cok incesin, güzel yorumun icinde ayrica tesekkürler,
avakadonun tadini ben pek sevmiyorum ama sosa eminim yakismistir bende esim isin denerim tarifini canim ellerine saglik,sevgiler...

Ceylan said...

Meksika yemeklerinin en sevdiğim yanı avakadolu sosları ! Geçenlerde Bakü'deki bir meksika lokantasında hevesle avakado sos istedim, yok dediler, çıldırdım!! Meksika lokantası açıyorsun ama avakado sos bulundurmuyorsun, olacak iş mi???
Ellerine sağlık, en iyisi ben senin tarifi alıp adamlara vereyim!

Irmak Tiryakioğlu said...

merabalar öncelikle belirtmek isterim ki guacamole'un içinde salatalık yoktur. maydonoz zeytinyağı ve kimyon da yoktur. Çünkü avokado zaten yağlı bir meyvedir ve ekstra yağ ağırlaştırır bunun yanında kimyon guacamole'un aromasını bozar.. aynı zamanda maydonoz değil cilantro kullanılır fakat cilantro bizde olmadığından tat olarak en yakını kişniştir.. bir yumuşamış avokadayu soyun tabağın içine domatesi kişnişi tuzu soğanı ve biraz da sarımsağı(tercihen) ekleyin , o zaman gerçek guacamole'u tadın derim... yanlış anlamamışsınızdır umarım gerçek tarifini vermek istedim sadece :)