Friday, January 8, 2010

PATATESLİ BROWNİ




Başlığı okuyanların patatesle browni ne alaka diye düşündüklerine eminim. Ama patates browniye harika bir ıslaklık ve yumuşaklık kazandırıyor. Yiyenlerin içinde patates olduğuna inanamıyacağına emin olabilirsiniz. Tarifin aslı Martha Stewart´a ait.Tarifleri nasıl daha sağlıklı hale dönüştürebiliriz başlığı altında verdiği birkaç tariften birisi. Kendisi tatlı patates kullanmış ama buralarda bulunmadığı için ben normal patates kullandım. Şu linkten orjinal tarife ulaşabilirsiniz. Benim çevirip yaptım şekli ise şöyle...

malzemeler:
2/3 su bardağı haşlanıp ezilmiş patates
2/3 su bardağı kakao
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı şeker
1 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı instant kahve
yapılış:
Yağı eritip kakaoyu içine ekleyip soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
Patates ve şekeri ayrı bir kapta çırpma teliyle çırpıyoruz. yumurtayı ekle çırpmaya devam ediyoruz.. Ardından vanilya ve kahveyi ekleyip çırpıyoruz. Sonrasında kakaolu karışımı ekliyoruz.Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp kakaolu kaba ekliyoruz. Yağlanmış fırın kabına koyup 200C de yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Bir bıçak batırıp nerdeyse kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca servis yapıyoruz. Ben bir gece buzdolabında bekledikten sonraki halini daha çok sevdim:) Ayrıca ceviz eklense de olabilirmiş.